Det rette netværk for mig

Også en udfordring at netværke

Relationsfabrikken giver læring og viden

Få et overblik over hvad der sker hos Relationsfabrikken

Det rette netværk for mig

Der er forskel på netværk. Det har Mathilde Frandsen fra Bubblemedia selv oplevet. For hende handler netværk ikke udelukkende om at skabe salg, men også om et godt fællesskab og en god atmosfære. Og det har hun fundet i Relationsfabrikkens netværk.

Med en forventning om sparring og et godt fællesskab kom Mathilde med i Relationsfabrikkens netværk Sparnord HIC i Horsens. I dag, halvandet år senere, kigger hun tilbage på et netværk, der har givet hende meget mere end sparring og fællesskab. Faktisk sidder hun nu med en kuffert fyldt med personlig og professionel sparring, nye, spændende relationer og ikke mindst masser af kunder til webbureauet Bubblemedia.

Med en arbejdsplads, der helst ser sine kunder komme gennem relationer, er en netværksgruppe nærmest et must for Mathilde, der blandt andet varetager salg og marketing for bureauet. Men en netværksgruppe er mere end relationer og forretning. For Mathilde var det vigtigt, at hun fandt en netværksgruppe, der havde den rette kombination af en hyggelig atmosfære men også var salgsorienteret. Den kombination fandt hun heldigvis hos Sparnord HIC i Horsens. ”Her synes jeg, at folk er rigtig søde og gode til at hjælpe hinanden. Vi formår at have det både sjovt og hyggeligt, når vi mødes, men samtidig får vi også lavet noget seriøst netværksarbejde”.

Netværket åbner døre

For Mathilde, der sidder i en salgsposition, giver det hende rigtigt meget at være med i netværket. Man har meget lettere ved at opnå nye relationer og skabe kontakt til potentielle kunder. Størstedelen af bureauets nye kunder kommer gennem netværk og relationer, og det er ikke en tilfældighed. For ifølge Mathilde føler hun sig ikke påtrængende, når hun ringer til en potentiel kunde, hun har fået kontakt til gennem netværket.

”Jeg vil helt klart helst, at der er en i netværket, der kan åbne en dør for mig, inden jeg ringer. For det første skaber det mere værdi for mig, at de ved, jeg ringer, og jeg ved, at de har en interesse for at tale med mig. Men det skaber også mere værdi for dem, at de kan få lov til at bestemme, om de har lyst til, at jeg ringer eller ej. På den måde spilder jeg hverken min eller deres tid, hvis jeg ved, at der er en reel interesse i kontakten”, siger Mathilde.

Også en udfordring at netværke

Selv om Mathilde er meget begejstret for sit netværk, og alle de ting, det har fulgt med sig, er det heller ikke altid let. Som ung, nyuddannet og ny på arbejdsmarkedet kan hun godt mærke, at hun ikke har lige så meget erfaring som nogle af sine netværkskollegaer.

”Den største udfordring for mig er nok, at mit professionelle netværk ikke er så stort endnu. Det er helt klart noget, jeg er bevidst om, og jeg forsøger hele tiden at tænke på mine netværkskollegaer og hvilke relationer, der kan gavne dem. For mine netværkskollegaer er jo nogle rigtig gode mennesker, som jeg kender, og jeg kan stå inde for. Så jeg vil rigtig gerne hjælpe dem, som de hjælper mig”, siger Mathilde. Men hun er trods alt overbevist om, at det er noget af det, der bliver lettere, når hun også bliver en garvet rotte på arbejdsmarkedet.

  • Kom med som gæst!

    Du kan altid prøve at komme med til et møde, og se om det kunne være noget for dig hos Relationsfabrikken.