Vi skaber relationer
mellem mennesker

Vi lever i en verden, hvor værdien og omfanget af virksomhedernes netværk får større og større betydning.

Netværk er en meget værdifuld og nødvendig ressource, som enhver virksomhed bliver nødt til at tage stilling til og på et eller andet plan involvere sig i.

Flere og flere virksomheder arbejder med netværk på et strategisk niveau for at stå bedre rustet i forhold til blandt andet:

  •  Innovation
  •  Rekruttering
  •  Ledelse
  •  Salg

Skal vi være din virksomheds næste match?

Hvad er et netværk?

Dit netværk er kort og godt alle de mennesker, du kender. Dit personlige netværk er således din familie, venner, kolleger og så videre. Dit erhvervsnetværk er alle dem, du samarbejder med i din virksomhed. Det er eksempelvis dine kunder, samarbejdspartnere og ambassadører.

Lige såvel som dit personlige netværk er vigtigt for dig som person, er dit erhvervsnetværk altafgørende for din virksomhed. Ved at have et stort og stærkt netværk får du nemlig en lang række fordele som erhvervsdrivende. Netop derfor er det værd at overveje at indgå i et netværk.

Først og fremmest får du gennem en netværksgruppe udbredt din virksomheds navn til en masse andre erhvervsdrivende. Det kan resultere i nye samarbejder eller nye kunder. Derudover får du gennem et netværk adgang til alle de andre medlemmers viden og erfaringer, og det kan du drage nytte af i din virksomhed. Sidst, men ikke mindst, får du opbygget stærke relationer, og det betyder, at de andre medlemmer forhåbentlig bliver ambassadører for din virksomhed.

Et træ med stærke rødder griner ad stormen

Et malaysisk ordsprog siger, at et træ med stærke rødder griner ad stormen. Det vil sige, at en person – eller i denne forbindelse en virksomhed – med et stærkt fundament og et solidt netværk ikke lader sig påvirke af modgang.

Har du skabt et stærkt erhvervsnetværk, vil du således have langt bedre muligheder for at overkomme diverse udfordringer i virksomheden. Sådanne kommer du umiskendeligt til at få som erhvervsdrivende, men har du en masse gode kontakter at trække på, bliver det nemmere at overkomme udfordringerne.

Står du med et problem i virksomheden, eller har du brug for hjælp? Så kan du med stor sandsynlighed finde løsningen eller hjælpen i dit netværk, og på den måde er du hurtigt videre. Har du ingen kontakter at trække på, er du alene om at finde løsningen, og måske finder du den aldrig.

En buffet af viden, erfaringer og kompetencer

Hvad er et netværk udover at være en masse mennesker, du kender? Jo, det er et tag selv-bord af viden, erfaringer og kompetencer. Alle medlemmer i et netværk bidrager med deres helt unikke viden og de erfaringer, de har gjort sig. Det vil sige, at du eksempelvis kan undgå at begå de samme fejl, som de andre medlemmer har begået. På samme måde kan du måske undgå at spilde tid og ressourcer på et særligt program eller en ny fremgangsmåde, fordi nogle af de andre medlemmer allerede har prøvet dette. Ligeledes kan du få adgang til viden, som det ellers kunne tage dig lang tid at tilegne dig, fordi et af de andre medlemmer ved noget om dette emne.

På samme vis bidrager du med dine kompetencer og din viden, og den kan de andre medlemmer få glæde af. I kommer altså med hver jeres input til den store buffet, og det er ikke blot gavnligt for dig, men for alle de andre medlemmer af netværket. Det er altså en ren win-win-situation.

Skab kontakter, som har kontakter, som har kontakter

Når du kommer med i en netværksgruppe, får du opbygget stærke relationer til andre erhvervsdrivende. Disse relationer kan være afgørende for, om din virksomhed får succes eller ej. Det er muligt, at du ville kunne opbygge de samme relationer på anden vis, men der er ingen garanti. Og selv hvis du kunne, ville det sandsynligvis tage dig flere år.

Hvad er et netværk så, og hvorfor er det værd at kigge nærmere på? Det er det, fordi et netværk er en smutvej til alle de gode relationer. Det er en nem måde hvorpå du kan komme i kontakt med andre erhvervsdrivende, som du kan få en masse ud af at sparre med, og som kan blive til dyrebare kontakter for dig.

Desuden gælder det, at lige såvel som du har andre kontakter end dem i din netværksgruppe, har de andre medlemmer det også. Når I får opbygget stærke relationer til hinanden, vil I sandsynligvis komme til at være ambassadører for hinanden og hinandens virksomheder.

Er der således en af dine kontakter, som efterspørger en bestemt service eller ydelse, kan du henvise til en virksomhed, du er blevet bekendt med gennem dit netværk. På samme vis anbefaler de andre medlemmer forhåbentlig din virksomhed til deres kontakter, som anbefaler den til deres kontakter og så videre.

Kontakt os for at høre mere om netværksgrupper

Vi har nu forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvad er et netværk?”, men det gælder naturligvis, at ikke to netværk er ens. Derfor er der heller ikke ét endegyldigt svar. Man kan således få meget forskelligt ud af et netværk, og der kan være mange forskellige typer af netværksgrupper. Er du interesseret i at høre mere om, hvad et netværk er, eller hvad du kan få ud af at være med i et netværk, må du derfor endelig ikke tøve med at kontakte os.

Relationsfabrikken står bag netværksgrupper mange steder i Danmark, og vi kan derfor med stor sandsynlighed også finde et netværk til dig.

Hvad end du vil meldes ind i et netværk, eller du blot vil høre lidt mere om konceptet, skal du være velkommen til at ringe til os på 51 49 09 99 eller sende en mail til jacob@relationsfabrikken.dk.

Vi ser frem til at høre fra dig!

Medlemmernes netværk

Relationsfabrikken ved, at der ikke findes to netværk, der er helt ens. Netværkets kvalitet er altid summen af medlemmernes

  • Engagement
  • Viden
  • Forudsætninger
  • Gode kontakter.

Derfor trækker Relationsfabrikken heller ikke noget koncept ned over hovedet på medlemmerne. I stedet gør vi meget ud af tilpasse netværkets aktiviteter og agendaer, så det passer med de forventninger, der er fra medlemmerne. Det er medlemmernes netværk – ikke vores.

Kom med som gæst

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

 

Kom med som gæst

Ikke 2 netværk er ens, derfor har du mulighed for at deltage som gæst i en af vores mange netværksgrupper, i en by eller med et fagområde der passer dig.