”Karma kommer jo sjovt nok altid igen”

"Netværk er som julegaver" - Erhvervsnetværk i Relationsfabrikken

Relationsfabrikken giver læring og viden

Få et overblik over hvad der sker hos Relationsfabrikken

”Karma kommer jo sjovt nok altid igen”

Der er forskellige grunde til, hvorfor man melder sig ind i en netværksgruppe. Nogle gør det for relationerne, andre for sparring, og Bo Bjørvik fra 2B Connect kommer blandt andet for at forbedre sin forretning. 5 års medlemskab i Relationsfabrikkens netværk har givet mange gode forretningsforbindelser, omtale, ordrer og naturligvis boostet 2B Connect i den helt rigtige retning.

Bo har efterhånden netværket i mange år og kender udemærket gamet.

Han ved, det kræver engagement og initiativ. Man kommer ikke bare til møderne og slår sig ned. Nej, ifølge Bos eget udsagn, skal du holde hjulene i gang, ellers kan du ligeså godt blive hjemme.

”Intet kommer af sig selv og du skal ikke forvente, at der kommer en bunke visitkort dryssende ned i din favn, hvor du blot kan starte fra en ende”. Bo bruger sjældent netværksgruppen direkte, men han er ofte et led længere ude – altså i netværkets netværk.

”Jeg kan godt lide tanken om, at i en netværksgruppe med 20-25 medlemmer, har hver person 20-25 ambassadører for sin egen forretning. Så går alt pludselig lidt lettere”.

Netværk er som julegaver

En af de ting Bo er rigtig glad for ved netværksgrupperne er, at det er let at komme i kontakt med nye mennesker. ”Du kan altid få arrangeret et møde”, siger Bo. Det er en uskreven regel, at man som udgangspunkt ikke siger nej til møder, der opstår gennem netværket. Bo påpeger, at man derfor ikke er påtrængende idet begge parter er med på præmissen og isen er derfor ligesom brudt på forhånd.

Selv om Bo kommer i netværksgruppen for at skabe sin egen forretning, er han også meget begejstret for, at give både viden og sparring til andre medlemmer i gruppen. Efter 10 år som netværker har Bo et stort netværk og masser af viden, og det deler han gerne med sine netværkskolleger. Han sammenligner netværksmøderne lidt med en juleaften, hvor familien bytter julegaver med hinanden.

”Jeg bliver motiveret, når jeg giver noget til netværket. Det er ligesom med julegaver. Det er jo rigtig rart at få julegaver, men det er ligeså rart at give en god gave væk, fordi man kan se, at modtageren bliver glad, og det betyder noget for dem. Hvis man som erhvervsdrivende kan hjælpe andre, kan man også give sig selv et klap på skulderen”.

Karma-netværk

Når netværkskollegaerne udveksler relationer på kryds og tværs går det hurtigt.

”Det er dog på ingen måde ”noget for noget”, hvor der noteres i en lille sort bog, at nu skylder den og den. Men sjovt nok så udligner karma jo sig selv. Jo mere du giver, des mere får du igen. Og det, synes jeg faktisk, stemmer over ens med netværket”, afslutter Bo.

Videoproduktion – www.2bconnect.dk

  • Kom med som gæst!

    Du kan altid prøve at komme med til et møde, og se om det kunne være noget for dig hos Relationsfabrikken.