Ingen virksomhed uden erhvervsnetværk

Netværk er guld værd i forhold til de relationer og kontakter der er mulighed for at opnå, siger Kirsten

Relationsfabrikken giver læring og viden

Få et overblik over hvad der sker hos Relationsfabrikken

Ingen virksomhed uden erhvervsnetværk

En hverdag uden kollegaer kan godt blive lidt ensom, og det kan være svært at sætte sig selv op til at komme ud over rampen, når man kun er én selv. Sådan havde Kirsten Toft Bang det i hvert fald, da hun startede kunstvirksomheden ArtHeart op. Men efter kort tid fandt hun selskab i Relationsfabrikkens netværk.

Det kan betyde meget, at man har nogle forpligtelser og nogle aftaler i kalenderen, der siger, hvad man skal. I hvert fald en gang imellem. For Kirsten har det ikke bare betydet meget for udviklingen af virksomheden – men især også for hendes egen arbejdsmoral og daglige motivation. Faktisk er netværket og relationerne ifølge Kirstens eget udsagn ”guld værd” for hende og hendes kunst med strategisk indhold.

Netværk af guld

Og det er ikke kun guld værd i forhold til de relationer og kontakter, hun har mulighed for at opnå. For Kirsten betyder det også meget, at hun får muligheden for at give noget til sine netværkskollegaer. ”Jeg er ikke kun med i netværket for at få. Jeg er der også for at komme med nogle inputs til andre, som de måske ikke er vant til. Jeg er måske lidt anderledes end de fleste andre i netværket, så jeg kan komme med nogle nye og skæve vinkler på nogle problemstillinger og cases”.

Når Kirsten deltager i møder og arrangementer med netværket, er det ikke af pligt – men af ren og skær lyst. ”Jeg føler mig slet ikke forpligtet til at komme og til at hjælpe mine kollegaer i netværket, men jeg har faktisk virkelig lyst, for jeg kan rigtig godt lide de personer, jeg netværker med”, siger Kirsten, der vurderer, at omkring 95% af hendes arbejdsopgaver kommer fra en eller anden form for netværk. Derfor er Kirsten også et netværksmedlem, der bestemt ikke fortryder, at hun meldte sig ind i Relationsfabrikkens netværk, da hun fik at vide, at netværk var vejen frem. Det kan hun i dag tilslutte sig koret, der siger.

Store muskler og ping-pong

”Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have haft min virksomhed i dag, hvis jeg ikke havde haft netværket”, siger Kirsten, der meldte sig ind i netværket fordi, hun kunne mærke, at opgaven som selvstændig var en rigelig tung opgave at bære. Heldigvis førte hendes research til Relationsfabrikken, der har hjulpet hende med at bære noget af det tunge læs. Netværket har nemlig gjort, at Kirsten og ArtHeart kommer længere ud, end de nogensinde ville være kommet uden netværket.

Med et håb om at komme til at ping-ponge med nogle nye personer, få ambassadører for sin forretning og produkt og få åbnet nogle døre til verden, har Kirsten med sine egne ord ”fået meget mere end, hun have turde håbe på” af netværket.

Kirstens medvirken i netværket har også ført til et par ægte Relationsfabrikken-kunstværk. Efter en snak med mødeleder Per Pedersen om, hvad Relationsfabrikken egentlig er for en størrelse, tryllede Kirsten de flotte malerier frem. I billederne ser man nogle af hovedingredienserne i Relationsfabrikken: netværk, dialog, sammenhold og hjælpsomhed. Se, det er da en smuk netværkshistorie, der nu pynter på mødeledernes kontorer.

 

  • Kom med som gæst!

    Du kan altid prøve at komme med til et møde, og se om det kunne være noget for dig hos Relationsfabrikken.