Erhvervsnetværk er meget mere end forretning

Det er ikke for forretningens skyld, jeg deltager i VB Plus Erhvervsnetværk siger erhvervskundechef Jørgen Thomsen

Relationsfabrikken giver læring og viden

Få et overblik over hvad der sker hos Relationsfabrikken

Erhvervsnetværk er meget mere end forretning

For Jørgen Thomsen, erhvervskundechef i Middelfart Sparekasse i Vejle, handler et netværk ikke om salg som det primære. Det er at knytte kontakter og have fingeren på pulsen.

Jørgen Thomsen har gennem en årrække brugt hver anden torsdag formiddag på fodbold. Ikke sådan i bogstavelig forstand, men som medlem af VB Plus erhvervsnetværk er fodbolden omdrejningspunktet for et af hans vigtigste holdepunkter i jobbet som erhvervskundechef i Middelfart Sparekasse i Vejle.

Det er ikke for forretningens skyld, jeg kommer. Jeg kommer ikke for at lave forretninger med de andre virksomheder i netværket. Vi kommer med tiden ret tæt på hinanden, og den fortrolighed har stor betydning. Jeg får lidt at vide om, hvad der sker i Vejle og omegn – hvad der er gang i rundt omkring, siger Jørgen Thomsen.

Og så handler det om at knytte kontakter, der vil hinanden det bedste. Med tiden kommer fortroligheden, og med den kommer tilliden, der gør, at medlemmerne af netværket hjælper hinanden.

Hvis et medlem i netværket hører fra én, at han er utilfreds med sin bank, kan det være, han nævner Middelfart Sparekasse. På samme måde prøver jeg også at hjælpe mine netværkskolleger – og da, der kun ét pengeinstitut, én maskinfabrik, én tømrer osv., så kan vi have en åben og ærlig dialog, siger Jørgen Thomsen, der også nævner, at netværket grundet sammensætningen giver ham et godt billede af situationen i mange forskellige brancher.

Godt med styring

VB Plus erhvervsnetværket ledes af Relationsfabrikken. Den professionelle styring er vigtig for udbyttet, mener erhvervskundechefen.

Der er én, der tager teten og indkalder til møder – og dunker os oven i hovedet, hvis vi ikke kommer. Og så er der en, der har ansvar for hele tiden at komme med input til, hvad vi skal arbejde med på møderne – den seneste tid har vi eksempelvis lavet arbejde i mindre grupper. I forhold til netværksgrupper uden professionel styring er udbyttet af dette langt højere, siger Jørgen Thomsen.

 

  • Kom med som gæst!

    Du kan altid prøve at komme med til et møde, og se om det kunne være noget for dig hos Relationsfabrikken.